Please Note This forum exists for community support for the Mango product family and the Radix IoT Platform. Although Radix IoT employees participate in this forum from time to time, there is no guarantee of a response to anything posted here, nor can Radix IoT, LLC guarantee the accuracy of any information expressed or conveyed. Specific project questions from customers with active support contracts are asked to send requests to support@radixiot.com.

Radix IoT Website Mango 3 Documentation Website Mango 4 Documentation Website

Wago 750-841 Modbus Fieldbus Coupler


  • Hey guys and gals nice to find this program. I have a question. I have a Wago 750-841 Modbus TCP Controller which I am able to talk to with a Java program I and a friend wrote using the Jmod library. I tried your data source setup and when do a node scan I get 1 thru 240 nodes?! Correct me if I am wrong but if I have one modbus coupler at one ip should there not be only one node? What do you think? Also I have a Mitsubishi City Line System up and configured on Mango just fine. Bacnet seems to be fine.

    Let me know,

    dk


  • Ok needed to set the offset to detect proper modbus port. But when I set a binary value it does not stay set on the wago but is still in mango. What do you think about that?

    dk


  • Modbus TCP device usually answer to all Modbus address.
    In fact, as you said, one IP address correspond to one Modbus device and so Modbus address is not so important.


  • That is great and thank you for the response. What is bothering me is what function code mabey F7 is being used to scan nodes. I should see one node right? Also I can set a point with Mango and turn it on and off now but when I set a Modbus point it turns off after about 2 seconds. Mango says it is still set but the point on the wago has turned off. Why would it turn off if I have not told it to turn off? I have written a java program using Jmod library to do my own scheduling and have no problems with the Wago what do I not understand about Mango that would cause this? I really like this project and would like to help make it more useful as soon as I understand all of it.

    Any help would be great thanks,

    dk


  • @zumiani said:

    Modbus TCP device usually answer to all Modbus address.
    In fact, as you said, one IP address correspond to one Modbus device and so Modbus address is not so important.

    Got it thanks should have read this first. Still have a problem when setting a bit to the Wago. It sets fine but about 2 seconds or less it shuts off. I do not understand why? Is there something I am missing?

    dk


  • You should look at the PLC program.
    Maybe a task turn it off after a while..
    Surely it isn't due to Mango or Modbus!


  • @zumiani said:

    You should look at the PLC program.
    Maybe a task turn it off after a while..
    Surely it isn't due to Mango or Modbus!

    Ok finally found the issue! I had created a binary 0 reset on the program I had wrote and was talking to mango at the same time. So everytime I had set a point in mango my program was reseting that point after 2 seconds.

    So now that I finally have it all working I am running a BAC-HD150 bacnet controller for the Mitsubishi City Line system with Bacnet IP of course. And running custom valve and boiler control for large steam system. I am controlling that with Wago 750-841 Modbus Field Coupler. I will update you with my setup once all is done.

    Thanks and hope this helps others.

    dk